Miljøminister Ida Auken (SF) skal ikke forvente en undskyldning fra Bæredygtigt Landbrug om formanden Flemming Fuglede Jørgensens oppløjning af randzoner. Det fastslår Flemming Fuglede Jørgensen selv.

- Nu er jeg ved at være en lille smule træt af at høre på miljøministeren. Jeg synes, det er hende, der har et problem – ikke mig, siger Flemming Fuglede Jørgensen som reaktion på, at Ida Auken vil lukke Bæredygtigt Landbrug ind i forhandlingsfolden, hvis organisationen siger, det var en fejl, da Flemming Fuglede Jørgensen pløjede sin randzone op.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Politikerne skal lytte

- Jeg gør ikke noget ulovligt, og det er urimeligt at høre på, at hun ikke vil tale med en befolkningsgruppe, der repræsenterer over halvdelen af de danske landmænd. Landmænd, der står for over 60 procent af netto valuta-indtjeningen til Danmark. Ida Aukens bidrag til samfundet koster penge. I et demokrati må det være sådan, at politikerne lytter til vælgerne. Tingene er vendt på hovedet, når vi skal gøre som politikerne synes, siger Flemming Fuglede Jørgensen.

Han kan ikke forstå, hvis det er landmændene der gør noget forkert. De dyrker deres jord, som de har gjort i årtusinder.

- Kig på vores tal og se, at vandplaner og randzoner ikke giver noget miljømæssigt. Det koster titusindvis af arbejdspladser og milliarder af kroner. Jeg bruger min sunde fornuft, men hvornår begynder ministeren at bruge sin fornuft og bruge fakta i stedet for følelser,” spørger Flemming Fuglede Jørgensen.

Undskyldning til BL

Han synes ikke, det er et problem, at miljøminister Ida Auken ikke vil tale med Bæredygtigt Landbrug så længe formanden ikke giver hende en undskydning.

- Det er Ida Auken, der burde give os en undskyldning for den måde, vi er blevet behandlet på i 20 år, siger han. - Hun kommer til at forholde sig til fakta. Det er et problem, når hun ved, der er en retssag, at hun ikke giver det en time out og ser, hvad der sker. Vi kan bevise, der er en ulovlig lov. Så det er hende, der har et problem, siger Flemming Fuglede Jørgensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han hæfter sig ved, at de vandplaner, der bliver drøftet nu, er fremtidige vandplaner, der skal gælde fra 2015.

- Hvorfor skal vi have flere vandplaner, når dem, de er ved at indføre, ikke virker og er ulovlige. Ville det ikke være bedre, hvis de planer, man er ved at indføre, er lovlige. Hvorfor have flere planer, når dem, vi har, ikke duer, siger Flemming Fuglede Jørgensen.

Pres mod regeringen

Han mener, at det nu gælder om at bevare presset mod regeringen og se frem mod retssagen. - Det er Danmarks velstand, vi taler om, og tingene er mere alvorlige end at vi kan sidde og drille hinanden. Men regeringen sætter sig ud over fakta, og hvad nytter det så, og hvorfor skal vi (Bæredygtigt Landbrug, red.) så være med for, spørger Flemming Fuglede Jørgensen, som ikke ønsker dialog med minstre, hvis de ikke lytter til fakta.

- Vi giver ikke køb på det faktuelle og faglige. I 20 år har landbruget givet køb på det faktuelle, men vi kan ikke forhandle ud fra følelser. Det skal være reelle tal, men dem sætter både Ida Auken og Mette Gjerskov sig ud over, fordi de tror, det giver stemmer. Det gør det måske også, men vi er nødt til at sige fra, siger Flemming Fuglede Jørgensen.