Flemming Fuglede Jørgensen blev genvalgt som formand ved et konstituerende bestyrelsesmøde i Fredericia, efter at han tidligere på foråret blev genvalgt til bestyrelsen af omkring 500 fremmødte medlemmer på foreningens generalforsamling i Horsens.

- Jeg ser frem til at fortsætte arbejdet for ordentlige rammevilkår for danske landmænd, siger 67-årige Flemming Fuglede, som til daglig driver Borupgaard i Vendsyssel.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi har i Bæredygtigt Landbrug en stor del af æren for at få Landbrugspakken igennem, ligesom vi fik fjernet randzonerne og ofte presser kommunerne til at rense vandløb op. Men der er lang vej igen i kampen for at blive reguleret på faglig og juridisk korrekt vis, blandt andet via målinger fremfor skrivebordsmodeller. Vi har også en stor opgave foran os, når det gælder om at anskueliggøre landbrugets klima- og miljøvenlighed. Dét arbejde fortsætter vi ved hjælp af folkeoplysning men også om nødvendigt gennem søgsmål mod statslige styrelser og manipulerende forskere samt ved gang på gang at imødegå løgne og usandheder om landbruget i offentligheden, tilføjer han.

Tre nyvalg til bestyrelsen

Med tre nyvalg til bestyrelsen på februars generalforsamling besluttede Bæredygtigt Landbrugs bestyrelse at vente med konstitueringen til maj måneds bestyrelsesmøde - så foreningens ledelse kunne nå at lære hinanden at kende.

Udover formand Flemming Fuglede Jørgensen blev Gustav Garth-Grüner og Peter Kiær valgt som næstformænd på det konstituerende møde. Bestyrelsen i Bæredygtigt Landbrug består desuden af Peter Rosendal, Alfred Tværsig Olesen, Peter Bohsen, Hans Henrik Pørksen samt de tre nyvalgte bestyrelsesmedlemmer Ann Louise Worsøe Jørgensen, Klaus Aage Bengtson og Jørgen Brønd.