Fleksible modeller, som kan løse mange opgaver er en sikker salgsvare, også når det gælder traktorer. Og sådan er netop den nye 6M-serie fra John Deere, som vises på Agromek. Traktorerne byder på højere ydelse, snild funktion og mere komfort end de tidligere modeller i 6030-serien.

Den nye 6M-klasse omfatter modeller fra 115 til 170 hk, men de ældre modeller 6130, 6230 og 6330 med standardførerhus fra 85 til 105 hk vil også stadig være på plakaten. Serien kommer med tre forskellige akselafstande, og der er mulighed for at få monteret frontlift og bremse på forakslen, hvilket betyder mere bremsekraft med begrænset muskelkraft.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hjertet i modellerne 6115M, 6125M, 6130M og 6140M er de trin IIIB-normerede, 4,5 liters, firecylindrede PowerTech PVX-motorer, hvorimod de større modeller 6150M og 6170M har 6,8 liters, sekscylindrede PowerTech PVX-motorer, også trin IIIB. Disse brændstofbesparende motorer, der kun kører på diesel, har udstødningsgasrecirkulation (EGR), en turbolader med variabel geometri (VGT) og et udstødningsfilter, som indeholder en dieseloxyderingskatalysatorog et dieselpartikelfilter.

Mere komfort

Også inden døre er der nyt. Instrumentbordet har fået nyt design, og et integreret display gør det nemmere at indstille maskinen. Displayet kan også bruges som ydelsesmonitor, som forsyner føreren med de væsentlige informationer.

PowrQuad- og AutoQuad Plus-transmission sørger for bløde skift under kørslen. Takket være den nye EcoShift-indstilling reduceres motorens omdrejningstal automatisk ved høj hastighed. Den forbedrer også traktorens brændstofeffektivitet og reducerer støjniveauet yderligere.

Endelig er traktorerne i 6M-klassen udstyret med et lukket tryk- og flowkompenseret hydrauliksystem, som giver større ydelse, hurtigere reaktionstider, mere førerkomfort og forbedret effektivitet. Der er plads til op til fire mekaniske fjernstyreventiler bagtil og tre mekanisk uafhængige styreventiler i midten. Den hydrauliske pumpe leverer op til 114 liter/min. og fås til alle modeller.

Andet udstyr, der er bygget til at give større alsidighed og ydelse, er dæk på op til 2 m, frontlift og fabriksmonteret kraftudtag foran samt en John Deere-frontlæsser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derudover hjælper iTEC, det valgbare automatiske foragersystem, føreren med at udføre flere funktioner på samme tid. På John Deere-traktorer i 6M-serien kan GreenStar og ISOBUS startes straks med henblik på yderligere forbedring af produktiviteten.