Når disse linjer læses, har Maskinbladets mediedirigent gennem de seneste snart syv år, Gudrun Andreasen, svunget taktstokken over fagbladsgruppens landbrugsjournalister for sidste gang. Hun har valgt at gå på pension, efter i de seneste 10 måneder at have prøvet tilværelsen som folkepensionist af ved siden af jobbet som mediedirigent.

Titlen mediedirigent er en titel, som nærmest er opfundet til Gudrun Andreasen, som kom til Fagbladsgruppen i 2006 og fik til opgave at koordinere strømmen af nyheder og faglige artikler i Fagbladsgruppens mange landbrugsmedier på både print og de elektroniske platforme.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fagbladsgruppen har altid været fremme i allerforreste række, når det gælder udviklingen af nye medier og medieplatforme.

Gudrun Andreasens job som mediedirigent har derfor været en unik stilling, som har krævet stor forståelse for alle de moderne medieplatformes særlige egenskaber og udviklingsmuligheder. Men Gudrun Andreasen er også et unikt menneske, og hun har på fornem vis formået at sikre en udvikling af de mange landbrugsmedier, så Fagbladsgruppen fortsat er i en førerposition med alt det nyeste.

Formand for Danske Landbrugsjournalister

Gudrun Andreasen slipper dog ikke kontakten til landbrugsjournalistikken, selv om hun nu giver sig selv mere tid til at være folkepensionist.

Hun er netop blevet genvalgt til en ny treårig periode som formand for Foreningen af Danske Landbrugsjournalister. Det er et hverv, hun nu varetager på syvende år.

- Det forudsætter dog, at jeg kan holde kontakten til erhvervet ved lige, og ved, hvad der foregår, siger Gudrun Andreasen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og mon ikke det vil lykkes. Hun har i hvert fald lovet, at hun en gang imellem i fremtiden vil bidrage til Maskinbladets spalter på freelancebasis.

Hvervet som formand for de danske landbrugsjournalister er i øvrigt en opgave, som hun anser for meget vigtig.

- Det er en vigtig forening, fordi journalistikken er ved at udvikle sig, så de store aviser stort set ikke længere har journalister, som har indsigt i landbrugserhvervet. Det er en skam, og derfor er vores mission at gøre unge journalister interesserede i landbrugserhvervet, siger hun.

Tidligere informationschef i DC

Inden Gudrun Andreasen kom til Fagbladsgruppen og Maskinbladet, var hun i 15 år informationschef i Danish Crown.

Inden da havde hun et midlertidigt - men meget omfattende - job som leder af idrætslandsstævnet i Horsens.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det job fik hun efter 12 år i Landsforeningen af Danske Svineproducenter, som hun kom til efter nogle år som landbrugsjournalist på Horsens Folkeblad.

Landbrugsjournalistikken har således altid været omdrejningspunktet i Gudrun Andreasens professionelle karriere, og hjemme i Saaby ved Østbirk, drev familien også landbrug med både køer og svin. Og netop det store engagement, som naturligt har fulgt med den dybe involvering døgnet rundt i landbrugets forhold, mener hun har været en udfordring ved sin journalistiske karriere.

- Der har været følelser med i det, og det er en udfordring, når man samtidig skal være objektiv journalist, siger hun.

Det er dog en udfordring, hun trods alt altid har formået at tackle.