Abonnementsartikel

- Randzonerne er besluttet bag lukkede døre af den tidligere regering. Den nuværende regering er lydhør over for vores faglighed, sagde Niels Jørgen Pedersen på et stormøde i Vendsyssel onsdag.

Onsdag aften gæstede 160 landmænd og Landbrug & Fødevarers top Brønderslev Hallen, hvor de tre landboforeninger LandboNord, Agri Nord og Nordjysk Familielandbrug havde inviteret til stormøde.

Bestyrelsesformand Niels Jørgen Pedersen lagde ud med at fastslå, hvorfor L&F’s linje bygger på dialog. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er nødvendigt, at landmænd og politikere forstår hinanden, hvis vi skal arbejde sammen om at finde løsninger, der virker i fremtiden, sagde formanden og fortsatte:

- Vandplanerne og randzonerne er besluttet bag lukkede døre af den tidligere regering, hvor vi ikke fik muligheden for at blive hørt. Den nuværende regering er lydhør over for den faglighed, vi præsenterer, og det giver os en tro på, at vi fremadrettet kan skabe bedre løsninger, end hvis vi ikke er dialogsøgende, lød den bemærkelsesværdige udmelding fra Niels Jørgen Pedersen.

Interesse for retssagerne

De mange landmænd var især interesseret i at høre mere om, hvordan det går med Landbrug & Fødevarers retssager mod staten i forbindelse med randzonerne.

Og advokat Håkun Djuurhus gav i sit indlæg de fremmødte en tro på, at det er gode chancer for at vinde sagerne.

Blandt andet kunne han fortælle om, at man har fået aktindsigt i et omfattende bilagsmateriale fra ministeriet og fra NaturErhvervsstyrelsen, som allerede har givet god grund til at være optimistiske omkring retssagens udfald. Og landets to eneste professorer i miljøret har erklæret sig enige i den vurdering.