Det nye joint-venture-samarbejde mellem DLF-Trifolium og Jensen Seeds skal styrke dansk frøavls globale position som leverandør af kvalitetsfrø.

- Ejerkredsen i DLF ønsker at deltage i havefrøproduktionen i Danmark, og derfor er vi glade for og tilfredse med, at vi med aktieovertagelsen erhverver os adgang til det førende havefrøselskab i Danmark, udtaler bestyrelsesformand i DLF AmbA, Benny Kirkebække Christensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hovedparten af havefrøavlen sker hos avlere, der i forvejen dyrker græsfrø til DLF-Trifolium, og derfor ser man gode muligheder for synergi mellem de to virksomheder, hvilket giver en øget berøringsflade til de dygtigste planteavlere i Danmark.

- Tilsvarende kan vi opnå synergi omkring specialviden og teknologi, der kan udnyttes i begge virksomheder, siger Truels Damsgaard, administrerende direktør i DLF-Trifolium.

Jensen Seeds A/S vil fortsætte sine aktiviteter og profil uændret i forhold til ledelse og medarbejdere. Aktieovertagelsen sker som led i et planlagt generationsskifte i virksomheden, men Henning van Veldhuizen vil fortsat være medejer af selskabet og fortsætter som admionistrerende direktør i Jensen Seeds A/S.