Finanskrisen har haft stor betydning for den danske produktion af frø. På kort tid blev danske landmænds afsætning af frø på verdensmarkedet reduceret med en tredjedel, og da der samtidig var høstet rigtigt høje frøudbytter i forrige sæson, fik det stor indflydelse på priserne, som faldt.

Men der er nu udsigt til, at billedet er ved at ændre sig. Det skriver Birthe Kjærsgaard, avlschef i DLF-Trifolium i novemberudgaven af Agrologisk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hun begrunder det med, at forbruget af frø på verdensmarkedet er øget siden foråret.

- Det betyder, at frølagrene er blevet mindre, og at priserne er begyndt at stige. Dette sammenholdt med de kraftigt reducerede frøarealer til høst 2010 og høst 2011 gør, at vi i den danske frøbranche fornemmer, at lyset nu kan skimtes i horisonten. Lige nu er almindelig rajgræs den art, der kan afsættes i størst mængde. Og i løbet af det næste halve års tid forventer vi, at udviklingen i afsætningen bliver tilsvarende for flere af de andre arter. Derfor anbefaler vi, at der lægges betydeligt større arealer ud med frø i foråret 2011, end der er blevet de seneste år, skriver avlschefen.

Læs hele artiklen i Agrologisk, hvor Birthe Kjærsgaard sætter fokus på de faktorer, der skal være i orden, for at frøavleren kan høste høje udbytter og en levere en vare af god kvalitet.