Der er lagt op til ophedede debatter og langstrakte aftener ved forhandlingsbordet, når medlemmerne af Europa-Parlamentets landbrugsudvalg nu for alvor skal i gang med at diskutere reformen af EU's landbrugsstøtte.

- Parlamentets medlemmer har nemlig indsendt 7.415 ændringsforslag til det reformudspil, som landbrugskommissær Dacian Cioloş præsenterede i oktober sidste år, skriver netavisen agra-net.com ifølge Altinget.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

En stor del af forslagene kredser om to af de mest kontroversielle dele af reformen - grønningen af den direkte støtte samt omfordelingen af støttemilliarderne mellem de nye og de gamle medlemslande.

Men også udviklingen af landdistrikterne er noget af det, som de 754 parlamentarikere har holdninger til, og den store interesse kommer bag på MEP'eren Christel Schaldemose (S), som til dagligt er stedfortræder i Parlamentets landbrugs- og miljøudvalg.

- Jeg havde forventet, at der nok ville komme mange ændringsforslag, men det her er jo helt absurd. Alt tyder på, at vi skal igennem en umanerlig vanskelig proces i de næste par måneder," siger Christel Schaldemose til Altinget.dk.

Hun har selv fremsat mellem 50 og 60 ændringsforslag.