Med 550 hektar rug i markplanen og pasningsaftaler på yderligere 550 hektar er rug en vigtig afgrøde for Trøllund Maskinstation ved Hejnsvig.

Rug har i flere år været en af de foretrukne afgrøder på de lette jorder, og er afgrøden blevet godkendt til brød, har det været et godt alternativ til vårbyg. For de landmænd der har dyrket rug, har det dog været et problem, at afregningsprisen på rugen har været meget lav, hvis den ikke er blevet godkendt til brød.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men det problem er der blevet rettet op på. For siden det tyske foderstoffirma ATR for et par år siden gik ind på det danske marked, har foderstoffirmaerne afregnet foderrug til en pris, der ligger betydeligt tættere på afregningsprisen for foderbyg og foderhvede end tidligere. Det giver en økonomisk sikkerhed for de landmænd, der dyrker rug, og med høje udbytter og færre problemer med meldrøjer end tidligere, er dyrkning af rug blevet mere udbredt.

Det gælder også på Trøllund Maskinstation, hvor der til den kommende sæson sås rug i stedet for hvede på 220 hektar. Dermed kommer maskinstationen op på at dyrke rug på 770 hektar ud af de 1.900 hektar, som maskinstationen råder over.

Læs hele artiklen om rekordhveden på Ultanggaard i august-udgaven af Agrologisk, som udkommer fredag den 10. august.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden læses på www.agrologisk.dk. Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen.

Der kan bestilles abonnement på www.agrologisk.dk eller 7620 7920.