Abonnementsartikel

Mindst 150 limousineavlere fra 17 forskellige lande gæstede Danmark først i juli.

Gæsterne kom fra lande som Australien, Canada, Argentina, Storbritannien samt Frankrig. 

De mange gæster besøgte i alt seks limousinebesætninger, og der var stor ros til avlerne i alle besætninger for det store arbejde, de havde lagt i modtagelsen af de mange deltagere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det har nok været den største oplevelse, vi har haft med limousinerne. Vi oplevede en rigtig god stemning, meget venlige og rosende mennesker, og ikke mindst følte vi en intimitet med gæsterne,vi aldrig har følt før, fortæller Ejner Jeppesen, Thisted, som var en af de seks Åbent Hus værter.

Kongressen bød også på et mere fagligt indslag, idet en af dagene var afsat til teknisk møde om blandt andet geonomisk selektion.

Limousiner for 410.000 kroner

Limousineforeningen stod også for en stort anlagt Limousineauktion, hvor der blev handlet dyr for i alt 410.000 danske kroner.

De 12 Limousiner, hvoraf de fire blev solgt til udlandet, opnåede således en gennemsnitspris på 34.167 kroner. Auktionens dyreste tyr kom fra Bent Svenning Jessen, Brørup og blev solgt for 42.000 kroner. til Niels Peder Pedersen, Bedsted.

Auktionens dyreste ko med kalv ved siden kom fra Lars Juellund, Arden og blev solgt for 40.000 kroner til Tommy Jessing, Brørup.