Der var meget stor forhåndsinteresse for de seks individafprøvede limousinetyre, som var udbudt til salg ved Dansk Limousine Forenings onlineauktion. Mange potentielle købere mødte op til åbent hus arrangementet på Aalestrup Avlsstation midt i marts, hvor tyrene kunne besigtiges inden auktionen, ligesom foreningens avlsudvalg har haft mange henvendelser vedr. de udbudte tyre.

Den første tyr blev solgt den 20. marts, og derefter gik det slag i slag med en tyr hver dag. Normalt afsluttes en auktion klokken 20.00, men afgives der bud mindre end 30 minutter før auktionens udløb, så forlænges auktionen automatisk med 30 minutter fra budtidspunktetAlle seks auktioner blev forlænget en eller flere gange.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For den mest eftertragtede tyr, Engtoftegård Lauge, skulle der gå nervepirrende ekstra to timer og 25 minutter inden auktionen blev afgjort. Budsummen for tyren Engtoftegård Lauge blev 40.000 kroner, og dermed blev der sat auktionsrekord for Dansk Limousine Forenings online auktion over individafprøvede limousinetyre godkendt til avl. Budsummerne for de øvrige fem tyre varierede fra 20.500 til 32.500 kroner. Gennemsnitsprisen for de seks solgte tyre blev 28.900 kroner.

Helge Bay-Smidt, der er IT-ansvarlig for onlineauktionerne fortæller, at auktionerne var et tilløbsstykke. Trafikken på hjemmesiden var på auktionsdagene 70 procent højere end normalt, og om byderne fortæller Helge Bay-Smidt, at 22 forskellige bydere denne gang var aktive ved tasterne, og at de afgav i alt 123 bud. De fleste bydere var limousineavlere, men enkelte mælkeproducenter bød også på tyrene.

I Dansk Limousine Forenings bestyrelse og i avlsudvalget er der stor tilfredshed med interessen for de netop udbudte tyre og for de opnåede priser. Gode salgspriser for de godkendte foldtyre er en vigtig forudsætning for foreningens individafprøvningsmodel, der skal sikre avlsfremgang for limousineracen i Danmark.

Afprøvningsmodellen går ud på, at Dansk Limousine Forening køber udvalgte og lovende limousinetyre kalve direkte hos avlerne, og at tyrene afprøves på foreningens regning. Efter endt afprøvning slagtes alle tyre, hvor afprøvningen ikke opfylder avlsudvalgets skrappe kriterier, mens kun tyre med godkendt afprøvning bliver insemineringstyre eller foldtyre. Cirka hver tredje limousinetyr opnår en godkendt individafprøvning.

På Avlsstationen måles under ensartet betingelser den enkelte tyrs vækst, kødareal samt fodereffektivitet. Ligeledes bedømmes eksteriør, sundhed og temperament.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Siden januar 2014 er der solgt 48 godkendte foldtyre på foreningens online auktion.