Abonnementsartikel

Modstanden mod landbrugsstøtten er på retur både hos De Radikale og Enhedslisten.

EU's landbrugsstøtte bliver ikke afviklet inden år 2025, som ellers er den officielle deadline fra dansk side. Det erkender De Radikales fødevareordfører, Camilla Hersom, efter Danmark i de seneste seks måneder har stået i spidsen for reformforhandlingerne af EU's landbrugsstøtteordning. Det skriver altinget.dk

Camilla Hersom lægger nu op til et servicetjek af strategien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi får ikke afviklet landbrugsstøtten inden 2025, og derfor må vi give strategien et servicetjek og justere årstallet, så det bliver mere realistisk, siger Camilla Hersom til altinget.dk.

Meldingen fra det radikale regeringsparti møder noget overraskende opbakning fra støttepartiet Enhedslisten. Tilbage i 2004 kæmpede partiet selv for at få en afviklingsdato for det, som blev beskrevet som "den handelsforvridende landbrugsstøtte".

Men nu mener partiets landbrugsordfører, Per Clausen, at man bør overveje at tage et politisk opgør med den danske modstand mod landbrugsstøtten.

Han mener, at man i stedet bør bruge sin energi på at diskutere, hvordan man fremadrettet sikrer, at de mange landbrugsmilliarder i EU bliver brugt til at styrke eksempelvis den bæredygtige fødevareproduktion.