Abonnementsartikel

Per Clausen fra Enhedslisten peger på, at der med 105 smittede med svinebakterien MRSA i juni måned blev sat ny rekord i udbredelsen af denne bakterie.

Mere og mere tyder på, at smitten med MRSA-bakterien breder sig, og den er ifølge Per Clausen fra Enhedslisten "ude af kontrol":

- Aldrig før er så mange blevet smittet på en måned. Jeg er helt enig med professor Hans Jørn Kolmos i, at det viser, at denne epidemi er helt ude af kontrol. Derfor har jeg da også tage initiativ til at indkalde både sundheds- og fødevareministeren i samråd om sagen i Folketingets Fødevareudvalg den 27. august, siger Per Clausen, der mener, at "den eksplosive vækst" i antallet af smittede skyldes, at smitten har bredt sig i svinebesætningerne i en sådan grad, at der er blevet tale om en reel trussel mod folkesundheden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Medansvar

- Desværre har der indtil nu ikke været nogen politisk vilje til at gribe ind over spredningen af smitten i svinebesætningerne og derfor har skiftende fødevare- og sundhedsministre, som siden 2009 har undladt at gribe ind, et stort medansvar for den katastrofale udvikling. Enhedslisten er på vej med et beslutningsforslag, som vil pålægge regeringen at gøre en aktiv indsats for at rulle MRSA-bakterien tilbage i svinebesætningerne. Det skulle være sket for lang tid siden - og nu er vores tålmodighed brugt op, siger Per Clausen.