Der bliver alligevel ikke offentlig millionstøtte til at dyrke majs, som skulle hældes i de danske biogasanlæg.

Politikerne smækker kassen i, efter at en række forskere i fagbladet Ingeniøren har kaldt majs-gassen for en molbohistorie og advaret om, at biogas udvundet af majs risikerer at gøre mere skade end gavn for miljøet. Det skriver ing.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I sidste øjeblik, inden forslaget om at øge støtten til biogas fredag blev vedtaget af alle Folketingets partier undtagen Liberal Alliance , trak politikerne i nødbremsen. Det skete med en såkaldt tillægsbetænkning, der giver klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) bemyndigelse til at fastsætte kriterier for, hvad biogassen skal produceres af for at få støtte.

- Vi skal ikke komme i den situation, hvor landmænd dyrker majs alene for at benytte den i biogasanlæg, siger Martin Lidegaard til Ingeniøren.

Egentlig havde partierne bag energiforliget aftalt kun at gribe ind, hvis det viste sig at blive et problem med gas af majs.

- Men vi fik flere forskellige henvendelser om, at nogle overvejede at bygge biogasanlæg, der ikke hovedsageligt baserer sig på gylle og restprodukter. Så mente vi, at det var bedre at tage det upfront og dermed forhindre, at de foretager forkerte investeringer, fortæller ministeren.