Abonnementsartikel

Bæredygtigt Landbrug har modtaget en halv million kroner i frivillige donationer til organisationens stævning af staten

På blot en måned har foreningen Bæredygtigt Landbrug modtaget 500.000 kroner i donationer, som skal bruges til at finansiere organisationens etssag mod den danske stat.

- Vi er utroligt stolte af den store opbakning, vi har fået fra alle dele af landet, og det er rørende at se, at det både er små og store donationer, der bliver sat ind. Vi ved, at de danske landmænd hver dag kæmper for retten til at udøve deres erhverv, og at økonomien på mange landbrug er den værste i mands minde, men alligevel vælger mange at give et bidrag, for det her er måske det sidste skud i bøssen, siger direktør Vagn Lundsteen og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hvis ikke reglerne bliver ændret nu, så bliver Danmark omdannet til et sumpområde, og det vil få katastrofale konsekvenser for de mennesker, der bor og arbejder ude på landet.

Bidrag fra 100 til 50.000 kroner

Bæredygtigt Landbrug anslår at retssagen imod den danske stat kommer til at koste foreningen i omegnen af fem millioner kroner over de næste år, og derfor har man i forbindelse med stævningen sat medlemskontingentet op til 2.400 kroner eksklusiv moms, og samtidig har man oprettet en konto til sagsanlægget mod staten. Og den første måned efter stævningen har vist, at der er stor opbakning til sagsanlægget.

- Vi oplever, at bidragsyderne giver det beløb, de kan afse til den fælles kamp for at skabe bedre vilkår for landbruget i Danmark. En landmand har givet 100 kroner, imens en privat organisation har indsat 50.000 kroner til sagsanlægget, og vi garanterer alle bidragyderne, at hver eneste krone bliver brugt på retssagen, lyder det fra Vagn Lundsteen.