Landbrug & Fødevarer er positivt stemt over for den nye landbrugsbank, som kommer til at hedde Landbrugets finansieringsbank. Ole Sohn offentliggjorde den færdige aftale ved et pressemøde tirsdag formiddag.

- Jeg er rigtig glad for, at der nu er fundet en løsning, som kan være med til at løfte landbrug ud af Finansiel Stabilitet og ud af banker, der har stor eksponering på landbrug, siger formand for Landbrug & Fødevarer, Niels Jørgen Pedersen, og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er vores forhåbning, at løsningen kan være med til at bryde op på den kreditklemme, der har ramt landbruget gennem længere tid. Situationen i den finansielle sektor har i lang tid været fastfrossen, og det har været helt umuligt for landmænd at skifte bank.

Han glæder sig over, at banken kan redde dygtige landmænd ud en svær økonomisk situation.

- Finansieringsinstituttet er tænkt, så dygtige landmænd, der har sunde bedrifter, kan komme videre. Dygtige landmænd har i lang tid ikke har kunnet låne penge, og de vil med løsningen nu få mulighed for at videreudvikle deres bedrifter. Forhåbentlig vil man også kunne få finansieret generationsskifter og dermed tiltrække helt nye landmænd, lyder det fra formanden.

Niels Jørgen Pedersen forventer især, at lokale banker vil benytte sig af tilbuddet og overføre kunder til den nye bank.