Det var en rørt eksformand, der her til aften modtog de delegerede hyldest, da mødedirigent Svend Aage Steenholdt overrakte en buket blomster med tak for Niels Jørgen Pedersens indsats som formand for Landbrug & Fødevarer.

Under stående klapsalver blev Niels Jørgen Pedersen foreviget sammen med sin kone Anne Marie af en talstærk gruppe fotografer fra landbrugspressen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I sin takketale nævnte Niels Jørgen Pedersen, at delegeretmødet altid har været årets højdepunkt.

- Men i dag er det noget helt særligt for mig efter knapt to år i formandsstolen. Jeg ville gerne have fortsat, men jeg er nødt til få helbredet i orden, og I kan ikke være tjent med en formand, der ikke kan arbejde på fuld kraft, sagde Niels Jørgen Pedersen med henvisning til sit fald fra en stige i foråret, hvor han pådrog sig en skade.

Hold kursen

Derefter benyttede den afgående formand lejligheden til at takke medarbejdere i Landbrug & Fødevarer for deres indsats under hans formandsskab.

Niels Jørgen Pedersen ønskede den nye formand, Martin Merrild, lykke til og opfordrede sin efterfølger til at holde den kurs, som han selv har lagt.

- Vi har nået langt. Politikerne og befolkningen har fået et mere positivt syn på os. Og det skal vi kvittere med et mere positivt syn på politikerne, sagde han og fortsatte:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har brændt for at få danskernerne til at forstå landbruget. Og lagt al min energi i det her. Det bliver et tomrum for mig, når jeg ikke længere er formand.