Abonnementsartikel

Efter opsigelsen af distributionsaftalen med Nellemann Agro A/S gældende fra den 29. februar 2012, vil John Deere nu løfte sløret for de nye distributionsplaner på det danske marked.

- Danmark er et strategisk vigtigt marked for John Deere i Europa, siger Dirk Berning, salgschef for John Deere International, da John Deere på et pressemøde torsdag præsenterede den nye forhandlerstruktur.

- Det er derfor afgørende for os, at vi sikrer maksimal kundetilfredshed på alle vores forretningsområder både inden for landbrug såvel som have/park. Det springende punkt for os i den sammenhæng er, at vores forhandlere altid ligger i kundens nærhed. Derudover er det vigtigt at sikre en fremragende salgs- og serviceopbakning inklusive en effektiv reservedelsforsyning og en bred vifte af fleksible finansieringsløsninger, fortsætter han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De danske kunder vil blive serviceret af syv landbrugsforhandlere og fem have/park-forhandlere. Landbrugskunderne i Danmark serviceres af 20 forhandlersteder på landsplan og have/park-kunderne af 11 forhandlersteder. 

Større forhandlere

Det er John Deeres nationale salgschef Lars-Frederik Henningsen, som har det overordnede tilsyn med den nye forhandlerorganisation. Han kommer fra en ledende stilling i Nellemann Agro og indgår nu som en del af teamet på John Deere International’s salgskontor i Malmø.

- Omstruktureringen af vores forhandlernet i Danmark falder fint i tråd med vores "Dealer of Tomorrow"-strategi, som vi annoncerede sidste år, fortæller Lars Frederik Henningsen og fortsætter:

- I lyset af den ekstremt dynamiske forretningssituation i landbrugssektoren er hovedformålet med denne strategi at øge størrelsen på vores John Deere-forhandlere, så vi dermed kan servicere vores kunder endnu mere professionelt.

I takt med at tendensen med sammenlægninger inden for europæisk landbrug fortsætter, stiller kunderne stadig større krav, og maskinbranchen bliver mere og mere kompleks. John Deere ser derfor et behov for at hele værdikæden tilpasses denne udvikling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For at kunne imødekomme denne udfordring så succesfuldt som muligt, sigter John Deere mod forhandlere med multiforretninger, et dedikeret ledelsesteam og afdelinger, som effektivt kan håndtere salg af landbrugsmaskiner, salg af have/park-maskiner, brugte maskiner, løsninger til præcisionsdyrkning, service, reservedelssalg og finansielle ydelser.