Det er "krysteragtigt" af fødevareminister Mette Gjerskov (S), at hun ikke vil arbejde for en total afvikling af landbrugsstøtten under det danske EU-formandskab.

Det mener Dansk Folkepartis europaparlamentariker Morten Messerschmidt, efter fødevareministeren i sidste uge slog fast, at en afvikling af støtten ikke vil ryge på dagsordenen under det danske formandskab. Det skriver altinget.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På Christiansborg er holdningen blandt partierne ellers, at milliardstøtten til de europæiske landmænd helt skal fjernes, og Mette Gjerskov har tidligere udtalt, at landbrugsstøtten er "noget forældet bras", som man skulle have afviklet for længst. Trods den udmelding kommer det ikke til at ske i de måneder, hvor hun selv sidder for enden af forhandlingsbordet.

- Det vil være spild af tid, for der er 27 andre lande i EU, som ikke mener det samme som Danmark. Derfor vil jeg ikke bruge kræfter på det, sagde Mette Gjerskov, da hun i torsdags præsenterede den danske regerings strategi i forhold til reformen af EU's landbrugsstøtte.

"Forrykt"

Men den forklaring holder ikke, mener Morten Messerschmidt.

- Det virker temmelig krysteragtigt, hvis man kun ønsker at afvikle landbrugsstøtten, når man ikke har indflydelse. Det burde jo være omvendt, og derfor virker det temmelig forrykt, hvis man dropper de synspunkter i det øjeblik, man overtager formandsposten. Det ville jo svare til, at jeg dagen efter valgdagen droppede alle de synspunkter, jeg var blevet valgt ind på, siger Morten Messerschmidt til altinget.dk og understreger, at han nu vil drøfte sagen med Dansk Folkepartis EU-ordfører, Pia Adelsteen.