Ingen u-vendinger eller nye, politiske standpunkter. Den danske regering vil stadigvæk afskaffe den milliardstore EU-støtte til de europæiske landmænd.

Men der er langt fra de indenrigspolitiske målsætninger til den realpolitiske virkelighed i Bruxelles, og derfor nytter det ikke at indlede forhandlingerne om den kommende reform af EU's landbrugsstøtte med et ultimatum om total afskaffelse af landbrugsstøtten. Det slår fødevareminister Mette Gjerskov (S) nu fast, efter Dansk Folkepartis europaparlamentariker Morten Messerschmidt tidligere på ugen beskyldte hende for at være en "kryster". Det skriver altinget.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er ingen i Europa, der er i tvivl om, at Danmark stadigvæk vil afvikle landbrugsstøtten. Men det er ikke på dagsordenen nu, og jeg synes, vi skulle prøve at få noget konstruktivt ud af vores formandskab i stedet for at starte en fuldstændig ukonstruktiv debat, siger Mette Gjerskov til altinget.dk.

Hun understreger samtidig, at det er uklogt at indlede forhandlingerne om den fremtidige landbrugsstøtte med ultimative krav.

- Det burde Morten Messerschmidt også vide. Ud over Danmark er der jo ingen i EU, der vil have landbrugsstøtten afviklet, og derfor vil man ikke tage os alvorligt, hvis vi på det første rådsmøde krævede, at støtten skulle afskaffes. Vi bliver nødt til at agere som et ansvarligt formandskab, og så kan Morten Messerschmidt kalde det krysteragtigt, hvis han vil. Jeg mener, det ville være vældig uklogt at følge hans linje, fastholder Mette Gjerskov.

Læs også Messerschmidt: Gjerskov er en kryster.