Hos Næstved Maskinservice har man efter et år som autoriseret forhandler af JCB Landpower især oplevet stor interesse for traktorerne, og senest leverede firmaet en JCB 3230 Xtra til entreprenørvirksomheden Jørgen Møller Kyse ApS på Sydsjælland.

- Vi manglede en stor, stærk transportmaskine, og valget faldt på JCB, fordi den leverer en sublim komfort på landevejene, forklarer Mogens Møller, der er den ene af Jørgen Møllers to sønner, som medvirker i driften af virksomheden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jørgen Møllers nye JCB 3230 Xtra er udstyret med en 6,7-liters Cummins motor med 230 hestekræfter. De stærke kræfter er nødvendige, da traktoren skal køre rundt med virksomhedens store slamsuger- og spulevogn og rense tilstoppede rør, dræn og kloakker.

Lastbilagtig køreoplevelse

Den gule JCB har allerede kørt en del kilometer på de sjællandske veje, og det er især brugervenligheden, som begejstrer virksomhedens ansatte.

- Den er nem at bruge og klart bedre til opgaven end en traditionel traktor. Der er mindre støj i kabinen og styretøjet er mere direkte og selvoprettende, hvilket er en fordel, når du kører så meget på vej. Faktisk føles den mere som en lastbil end en traktor, forklarer Kenneth, der er virksomhedens faste styrmand på den nyindkøbte maskine.

Direktør Torben Nielsen fra JCB-importøren Nicolaisen & Larsen Landpower oplyser, at den 'lastbilagtige køreoplevelse' skyldes, at JCB 3220 Xtra er udstyret med uafhængig affjedring, som vi kender det fra bilernes verden.