Tyske DLG, der står bag Agritechnica, har netop offentliggjort hvilke af de mange indsendte nyheder, der er blevet tildelt en medalje til dette års udgave af den store, tyske maskinudstilling, som finder sted til november.

Juryen har tildelt to guldmedaljer og 39 sølvmedaljer forud for Agritechnica 2011.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den ene guldmedalje går til Fendt for et revolutionerende system, hvor én master traktor med chauffør kan styre en førerløs slavetraktor. Det betyder, at der blot behøver at være én chauffør i marken for at styre arbejdet for to traktorer. Læs mere om systemet her http://www.maskinbladet.dk/artikel/traktorer-chauffor

Den anden guldmedalje går til tyske Krone for en ny rundballepresser med integreret wrapper, som i sig selv ikke er noget nyt. Men det nye er, at sættet skulle kunne køre uafbrudt på marken uden stop. Med andre ord behøver traktor og presser ikke holde stille, når ballen skal nettes, pakkes ind eller læsses af. Det kan lade sig gøre på grund af et specielt forkammer på presseren.

Selv vurderer Krone, at denne løsning vil give op til 50 procent mere kapacitet.

Vogn bremser sammen med trinløs transmission

De 39 sølvmedaljetagere tæller virksomheder som blandt andet New Holland, Krone, John Deere og Claas. Og Amazone lægger sig også godt i svinget som modtager af flere medaljer.

Og blandt sølvmedaljerne finder man flere spændende nyheder. Én af disse kommer fra New Holland, der på Agritechnica lancerer et intelligent bremsesystem, hvor vognen på traktoren bremses ned, uden at chaufføren behøver røre bremsepedalen. Systemet fungerer i sammenspil med en traktor med trinløs transmission - og det er når chaufføren bringer traktoren ned i fart ved at hive kørehåndtaget tilbage mod neutral, at vognen faktisk bremser for at hjælpe med at bringe det samlede vogntog ned i fart på en sikker og kontrolleret måde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

New Holland tager også en medalje for en ny intelligent startnøgle, der har indbygget en chip, som betyder, at en given chauffør kun kan starte de traktorer, der er blevet givet lov til ved kodningen af den specifikke nøgle. Til gengæld fungerer nøglen på flere forskellige modeller af traktorer, og på den måde får hver chauffør en nøgle i stedet for én nøgle i hver traktor.

Rauch, Kerneland og Amazone tager hver især en sølvmedalje for bedre at kunne kontrollere spredningen af gødning via GPS og andre elektroniske tiltag.

John Deere og Claas modtager begge en sølvmedalje for NIR-kameraer på virksomhedernes finsnittere. Kameraerne kan blandt andet måle, sukkerindhold, stivelse og proteinindhold i afgrøden.