Danmarks Naturfredningsforening er ude med riven efter Grøn Vækst, som organisationen kalder en gaveregn til landbruget. Det vækker hovedrysten i Landbrug & Fødevarer.

- Vi kunne ikke være mere uenige. Situationen er lige omvendt siger Henrik Frandsen, næstformand i L&F og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi blev lovet en balance mellem naturtiltag og vækstmuligheder i Grøn Vækst, og vi havde derfor forventet, at de voldsomme indgreb som randzoneloven og kravet til kvælstof-reduktionen skulle afbalanceres med nogle tiltag til fordel for landbruget, men de kom aldrig.

Han savner blandt andet handling på bioenergi-området, så for eksempel biogasproduktionen kunne tage fart.

Sætte dagsorden i valgkampen

Henrik Frandsen mener, at timingen af DN's kritik er langt fra tilfældig.

- De er i gang med at sætte deres miljødagsorden på programmet her i valgkampen. Derfor maler de med den store pensel og udstiller landbruget som en synder mod miljøet. Men de holder sig ikke til fakta, når de siger, at Grøn Vækst tilgodeser landbruget i højere grad end naturen, siger Henrik Frandsen.

Han savner desuden lidt goodwill fra den grønne organisation.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Landbruget har siden 1985 reduceret kvælstofudledningen med 56 procent og fosforudledningen med 98 procent. Det ville klæde Danmarks Naturfredningsforening at erkende, at landbruget har gjort meget for miljøet og formået at tilpasse os de krav, der er blevet stillet - i stedet for at udstille landmændene som sådan nogle, der er ligeglade med miljøet, for det er i hvert fald ikke rigtigt, siger han.