Fødevareminister Henrik Høgh fremlagde i dag regeringens ØkologiVision, og i Landbrug & Fødevarer glæder man sig over, at der er sket adskillige forbedringer i forhold til den handlingsplan, som blev fremlagt i januar.

- I Landbrug & Fødevarer vil vi gerne rose ØkologiVisionen for at den indeholder nogle initiativer, der retter sig direkte mod erhvervet i form af forbedret konkurrenceevne og investeringsstøtte til økologisk bedrifter. Det kan nemlig være med til at sikre, at vi netop får udviklet de danske bedrifter og virksomheder til at producere fremtidens økologiske varer, udtaler Kirsten Lund Jensen, teamleder for Økologi i Landbrug & Fødevarer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selvom ØkologiVisionen ifølge landbrugsorganisationen er et godt skridt i den rigtige retning, appellerer Landbrug & Fødevarer dog til, at regeringen fastholder sit fokus på økologien og gerne sætter ambitionsniveauet endnu højere.

- Vi har i Danmark lige nu verdens bedste kok og verdens bedste restaurant. Dermed er der et historisk fokus på danske og nordiske råvarer – deriblandt de økologiske. Derfor så vi meget gerne, at regeringen udnytter det momentum i deres nye økologiske vision her og nu. Derfor kunne vi på afsætningssiden godt have ønsket os en endnu mere ambitiøs plan, der for eksempel rummede en større pulje til økologiske eksport-initiativer, mener Kirsten Lund Jensen.

Ønskede bedre biogas-forhold

Landbrug & Fødevarer ser desuden gerne at økologisk produktion anvendes som et aktivt redskab til at opnå forbedringer på natur- og miljøområdet.  

Sammen med Danmarks Naturfredningsforening og Økologisk Landsforening har Landbrug & Fødevarer derfor foreslået ministeren at økologivisionen skulle have indeholdt konkrete initiativer på dette område, for eksempel fremme af biogasafgrøder, økologi i drikkevandsområder og økologi i sårbare naturområder.

- Selv om der i første omgang kun er kommet et enkelt af vores forslag med i selve økologivisionen, håber vi dog på, at de øvrige kan indarbejdes i forbindelse med EU´s kommende landbrugspolitik, udtaler Uffe Bie.