I dag, tirsdag, sagde bestyrelsen i Milko ja til at sælge Sundsvall Mejeri til Arla med overtagelse fra 1. juli 2011.

Handlen forudsætter en godkendelse fra de svenske konkurrencemyndigheder og kræver en omstillingsperiode for mejeriet, inden Arla kan overtage driften til sommer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Aftalen indebærer desuden, at Arla producerer en vis mængde mælk og fløde for Milko.

Arla betragter købet af mejeriet i Sundsvall som en økonomisk fordel, idet Arla har fået en række nye andelshavere, som leverer mælk til Arla i området. Milko har tidligere annonceret en lukning af mejeriet, men er nu i stedet blevet enig med Arla om et salg.

Købet er et led i Arlas strategi i Sverige om at være hele Sveriges foretrukne kilde til madinspiration og at tilbyde forbrugerne i regionen et stort udbud af mejeriprodukter. Derfor er de gode produktions- og distributionsmuligheder i Sundsvall vigtige for Arla.

- Vores mål er, at Arla som brand og virksomhed også vil udvikle sig i denne region i langt tid fremover. Vi er meget tilfredse med denne aftale, og Sundsvall Mejeri er af stor langsigtet betydning for Arla i Sverige, siger Arlas direktør for det svenske marked, Christer Åberg.

Arla og Milko har planer om at samarbejde om mælke- og flødeproduktion samt distribution og kølelager. Ambitionen er at få dette samarbejde etableret inden 1. juli.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Parterne ønsker ikke at offentliggøre yderligere detaljer om aftalen.