Fødevarestyrelsens veterinærrejsehold har i oktober og november besøgt omkring 100 danske minkavlere. 

Sammenlignet med en tilsvarende aktion i fjor fandt rejseholdet denne gang færre syge og tilskadekomne mink. Blandt cirka 120.000 kontrollerede dyr fandt holdet godt 60 dyr, der ikke havde fået behandlet sår og bidskader på rette vis. Det svarer til 0,5 promille. Det skriver epn.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På fire minkfarme registrerede veterinærrejseholdet dog forhold, der udløste politianmeldelser for overtrædelser af dyreværnsloven. 18 minkfarme fik desuden et påbud for manglende overholdelse af reglerne for håndtering af syge og tilskadekomne dyr.

- De 60 dyr er selvfølgelig 60 for mange. Men generelt ser det ud til at gå den rigtige vej. I år fandt vi kritisable forhold hos 25 procent af de besøgte minkfarme. I fjor var tallet 42 procent, forklarer Flemming Kure Marker, som er leder af veterinærrejseholdet, til epn.dk.

Generelle forbedringer 

Han understreger dog, at tallene ikke er direkte sammenlignelige.

- I fjor besøgte vi minkfarme, som tidligere havde fået sanktioner, mens vi i år besøgte tilfældigt udvalgte minkfarme. Derfor kunne man på forhånd have en formodning om, at der i fjor ville være mere at komme efter, tilføjer han.

Men generelt mener han, at der er sket forbedringer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores stikprøvekontrol tyder på, at der i år er færre mink, der ikke er blevet behandlet korrekt, understreger Flemming Kure Marker.