Abonnementsartikel

Oppositionen er så utilfreds med fredagens GMO-eksperthøring, at den nu indkalder nye, kritiske eksperter til at belyse emnet. Det oplyser SF's fødevareordfører.

Det er ikke kun DI Fødevarer og Landbrug & Fødevarer, der er utilfredse med Fødevareministeriets valg af eksperter til GMO-høringen fredag den 29. oktober. Også oppositionen kritiserer ministeriet for høringen.

Men hvor fødevaresektoren mener, at eksperterne var for kritiske, mener oppositionen, Økologisk Landsforening og Forbrugerrådet, at eksperterne var for ukritiske. Det skriver Altinget.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Oppositionen er så utilfreds med programmet, at ordførerne nu vil indkalde nye eksperter, der til et udvalgsmøde skal uddybe de emner, som ifølge blandt andre fødevareordfører Kristen Touborg (SF) manglende på høringsprogrammet.

-  Det var en meget enøjet høring. De inviterede var næsten ukritisk positive over for GMO, så nu vil vi høre nogle flere eksperter," siger Kristen Touborg til Altinget.

Han kan endnu ikke oplyse, hvilke eksperter der bliver inviteret, men ved at kigge på de navne, som oppositionen havde foreslået ministeriet, kan man måske få en idé om ønskerne.

På den liste stod blandt andre professor i genteknologi Gilles-Eric Séralini, Caen universitet, og den norske forskningschef i mikrobiologi Terje Traavik fra Tromsø universitet.

Læs også Skævt felt af eksperter ved GMO-høring.