Abonnementsartikel

De danske vandværkers forening (Danva) peger på, at lukning af grundvandsboringer er et stigende problem. Det er forkert, siger Landbrug & Fødevarer, der peger på, at de nyeste tal viser, at antallet af lukninger derimod er faldet.

 

Antallet af boringer, der er lukket på grund af pesticidrester, er faldet markant gennem de seneste fem år. Det skriver Landbrug & Fødevarer.

Danva har ellers udtalt, at problemet er stigende. Men det afviser de seneste tal fra grundvandsovervågningen. Tværtimod er antallet af lukkede grundvandsboringer med pesticidrester ikke 100 årligt, som Danva har peget på, men i stedet 20.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er stadig megen usikkerhed om årsagen til, at grundvandsboringerne lukkes. Men i Landbrug & Fødevarer glæder man sig over, at antallet af lukkede boringer med pesticidrester tydeligvis er faldet.

- Færre lukkede boringer kan vi kun tolke positivt. Det tyder på, at den store indsats og de tiltag, der allerede er sat i værk omkring punktkildeforurening, begynder at virke, siger direktør Niels Peter Nørring, Landbrug & Fødevarer.