Den danske landbrugs- og fødevaresektor skal være omdrejningspunktet for vækst i det danske samfund, lyder det fra Landbrug & Fødevarers årsmøde i dag, tirsdag. Og der er i landbrugs- og fødevareklyngen et stærkt grundlag for samfundet at bygge videre på.

- Sektoren besidder en række af de kompetencer, der efterspørges globalt: Det gælder svar på klodens udfordringer med fødevareforsyning, klima- og miljøudfordringer. Også samfundsøkonomien og den demografiske udvikling, er sammen med konkurrencen fra vækstøkonomierne temaer, der har stor betydning for vækst i Danmark og for fødevareerhvervets dagsorden, skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Erhvervet står midt i sin mest alvorlige krise nogensinde og har derfor god anledning til se på, om man skal gå nye veje. Men det er ikke kun landmænd og virksomheder i erhvervsklyngen, der bør kigge på, hvordan de skal leve og overleve i fremtiden. Det er en opgave for hele samfundet, der ellers risikerer at miste vækst, mener organisationen.

- Væksten på områder som fossilfri energi, miljørigtig produktion i nye nicher og sunde kvalitetsfødevarer, bidrager til at løse samfundets udfordringer. Det kræver noget af samfundets omgivelser og det kræver noget af erhvervet selv at få omstillet sig til de fremadrettede udviklingsveje. Men jeg føler, at vi er godt på vej og at vores visioner giver et seriøst bud på erhvervsudviklingen i Danmark og sikrer balancen mellem landdistrikter og byområder, siger Carl Aage Dahl, administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer.