Se, hvorfor antallet af ansøgere til landbrugsskolerne stødt stiger og i 2009 var det højeste i 10 år, når alle landets landbrugsskoler holder åbent hus den 6. februar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er i disse år stor fokus på miljø, natur og fødevarer, og det kan aflæses i interessen for optagelsen på de danske landbrugsskoler. 1000 unge startede i 2009 en landbrugsuddannelse, og det tal har gennem årene været stigende og det højeste siden 1999. Her ved indgangen til 2010 tegner sig et billede af, at endnu flere vil påbegynde en landbrugsuddannelse i år.

- Landbrugsskolerne har en flot buket af uddannelser, som er for både praktikere og teoretikere. En landbrugsuddannelse er en god blanding af skole og praktikophold. Desuden udfordres både hænder og hoved, da undervisningen på skolerne favner fra arbejde i stald og mark til økonomi, samfundsfag og ledelse, siger sekretariatschef for Danske Landbrugsskoler, Flemming H. Madsen.

- Der er altid fuld gang i de sociale arrangementer, da skolerne fungerer på den måde, at man under skoleopholdet bor og spiser på skolerne. Det giver et fantastisk miljø, med masser af muligheder for en aktiv fritid, fortsætter han.

De mange muligheder, som landbrugsskolerne kan tilbyde, kan du høre meget mere om rundt på skolerne, som byder velkommen lørdag den 6. februar fra klokken 11-15. Du kan finde en landbrugsskole lige i nærheden af dig på www.danske-landbrugsskoler.dk.