New Holland kan på Agritechnica 2019 vise ny T8-serie med fokus på komforten.

Selvom det udefra kan være svært at se forskel på den nu gamle generation New Holland T8 og den nye, så rummer den nye T8-generation store ændringer i kabinen, hvor hele kabinen stort set er ny med både nyt højre armlæn, nyt kørehåndtag samt ny terminal.

Chaufføren af den nye T8-generation vil bemærke store ændringer når han sætter sig i førersædet - som i øvrigt også er nyt. Faktisk er hele 98 procent af kabinen ny på New Holland T8-serien, og det er kun de fire hjørnestolper, som er identiske med den tidligere kabine.

På højre armlæn har man fået alle funktioner samlet. Det betyder blandt andet styring af radio og telefon, kontrol og styring af arbejdslys, og en række nye knapper, som man selv kan programmere til præcis dét formål, man ønsker.

Knapper kan programmeres til alt lige fra skift af skærmbillede i terminalen til justering af volume på radioen eller måske betjening af hydraulikudtag eller firehjulstræk.

rich-media-1
Effektmæssigt er der ikke nyheder i den nye T8-generation, og topmodellen er fortsat T8.435 med maksimalt 435 hestekræfter.

Software fra Microsoft

For enden af det nydesignede armlæn sidder IntelliVeiw12 terminalen, som har fået tilnavnet 12 på grund af de 12 tommer, som skærmen nu fylder. Skærmens software er udviklet af Microsoft, og det giver en række muligheder, som vi ikke før har set i branchen.

Eksempelvis vises autostyringens billede som et dynamisk billede. Afhængigt af hvilket redskab, der er spændt efter traktoren, skifter redskabet også i terminalen.

Det betyder, at når man spænder såmaskinen på, og Isobus-stikket på traktoren registrerer såmaskinen, så popper såmaskinen selv op i terminalen, og alle indstillinger for autostyringen kommer automatisk op i skærmen. Det kan eksempelvis være afstanden til såtudene, bredde på maskinen, antal sektioner og så videre.

rich-media-2
Den nye New Holland T8-generation kan opleves på Agritechnica 2019.

Nye tilnavne

Den nye T8-serie har desuden fået to nye efternavne: Genesis og PLM Intelligence. Genesis er som sådan ikke et nyt tilnavn til T8-serien. I hjemlandet USA er den gamle New Holland 8970-model altid blevet kaldt for Genesis, og det navn har faktisk fuldt T8-serien lige til i dag på hjemmemarkedet i USA. Bag på førerhuset har alle amerikanske T8-modeller haft et Genesis-skilt monteret. Sådan fortsætter det, men nu står der også Genesis på motorhjelmens sideplader - ligesom man også nu tager navnet med til Europa.

rich-media-3
Der står nu Genesis på siden af den blå motorhjelm, hvilket har været et kendt tilnavn til T8-serien i USA længe - og nu også i Europa for fremtiden.

Den nye terminal sender desuden automatisk informationer hjem til gårdens eller maskinstationens computer efterhånden som opgaverne afsluttes.

Det er grunden til, at traktoren hedder PLM Intelligence. PLM står for Precision Land Management, og det er samlingen af New Hollands autostyring, sektionskontrol, mark kortlægning, flådestyring og lignende.

rich-media-4
Displayet på højre A-stolpe er nu fortid, og i stedet er der kommet et elektronisk display foran rattet.

Kortlægningen og informationer samt dokumentation om opgaverne i marken finder selv ind i systemet, og der skal ikke overføres filer med et USB-stik eller lignende. Det hele sker helt automatisk. Det er også grunden til, at vi i nær fremtid vil se samme terminal finde vej til det øvrige traktorprogram fra New Holland, da det giver en række andre fordele med denne kommunikation.

rich-media-5
Helt nydesignet højre armlæn med nyt kørehåndtag og ny 12 tommer terminal for enden af armlænet venter i den nye T8-generation.

Kommunikationen går begge veje, og hvis chaufføren i marken pludselig får behov for hjælp fra enten driftslederen eller mekanikeren, så kan han tillade, at de går ind og får det aktuelle skærmbillede smidt direkte frem på deres computerskærm, uanset om de sidder 10 eller 1.000 kilometer væk fra traktoren.

Dermed er hjælpen ikke langt væk, hvis der er problemer med at indstille et Isobus-redskab eller aflæse fejlkoder, for bedre at kunne levere den rette service i marken.

rich-media-6
Den nye 12 tommer display har et styresystem fra Microsoft og med meget stor medbestemmelse for layoutet fra den enkelte chauffør.