Abonnementsartikel

Hvilken transmission skal man vælge til både læsseopgaver og markarbejde? PowerGear kan konkludere, at en dobbeltkobling-gearkasse kan være et rigtig godt bud.

Når der skal købes ny firecylindret traktor, er der faktisk mulighed for at få samme traktor-serie med flere forskellige transmissionsvalg. Sådan er det hos flere producenter, og specielt New Holland tilbyder nu tre forskellige transmissionsvalg til den populære T6-serie: Powershift, Trinløs eller dobbeltkobling-transmission. Sidstnævnte er netop den transmission, som vi sætter fokus på i denne udgave af PowerGear, hvor vi er i marken med nye DynamicCommand-transmission. Der er tale om en helt nyudviklet dobbeltkobling-transmission fra New Holland, som fremstiller den på sin egen transmissionsfabrik i Italien.

Ofte vælges transmissioner ud fra krav om komfort eller pris. Det er sjældent, at de to følges ad, og er man prisbevist, vælger man ofte en powershift-transmission. Ønsker man derimod højere komfort, vælges en trinløs-transmission. Med dobbeltkobling-transmission kombinerer man faktisk det bedste fra de to verdener: Mekanisk effektoverførsel, som er den mest brændstoføkonomiske, samt den komfortable løsning, hvor man som chauffør ikke skal gøre brug af koblingen.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.