Nordmanden Nils Salte har siden 1999 gentagende gange købt brugte maskiner på danske auktioner.

Siden maskinstationsejer og mælkeproducent Nils Salte, Norge var på besøg i Brønderslev den 16. december 1999 ved ophørsauktion hos Hallund Maskinstation, har han budt på et eller andet ved alle Dansk Maskinbørs net- og live auktioner overalt i landet.

Han ser ikke maskinerne inden han byder, men skriver altid at han regner med at alt er i orden, selv om alt på auktion sælges som beset uden reklamationsret, så det forpligter med rigtigheden af katalogiseringen.

Det blev til mange enheder ved den store juleauktion afholdt i Herning den 27. december 2019, blandt andet en fire-akslet blokvogn, en Kverneland storrive, et Kverneland skårlæggersæt, en John Deere trailersprøjte plus et hav af tilbehør og værktøj.

Dansk Maskinbørs rengør maskinerne og sørger for de nødvendige veterinærattester, hjælper med læsning og transport via Hirtshals til Norge, men denne gang ville transporten med lastbil blive for dyr mente den prisbevidste nordmand, så han besluttede, at han og to medarbejdere tog hver en traktor og så afgang mod Herning for at efterspænde alt det købte og ad landevejen tilbage til færgen i Hirtshals, fri for store regninger og omlæsning med risiko for skader.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Dansk Maskinbørs blev med fotos informeret om deres hjemkomst til Norge og kunne straks tilbagesende den opkrævede danske moms til glæde for nordmanden.