Lyt til artiklen:

Onlineauktioner hitter: 99 brugte traktorer solgt på tre måneder

00:00
Hastighed: ???x
02:29

Abonnementsartikel

Auktionshuset Klaravik har det første kvartal af 2023 solgt 99 brugte traktorer på natauktion, og tendensen er, at flere handler online, når de skal sælge eller købe brugte traktorer.

Der bliver handlet langt flere brugte traktorer på netaktioner. Auktionshuset Klaravik har i første kvartal af 2023 handlet omkring 30 procent flere brugte traktorer end året før.

I årets første tre måneder skiftede 99 traktorer ejere på auktionshusets netauktioner. I hele 2022 blev der handlet i alt 281 traktorer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er glade for, at landmændene for alvor har fået øjnene op for, hvor let det er at købe og sælge på vores platform. De kan byde på vores auktioner både fra marken og stalden, og auktionsvarerne er godt beskrevet, så de ret hurtigt kan vurdere, om en traktor passer til deres behov, fortæller Esben Hyllested, der er administrerende direktør i Klaravik i en pressemeddelelse.

Hammerslag på 435.000

Ud af de 99 traktorer, der blev handlet i første kvartal af 2023, opnåede mere end ti traktorer et hammerslag på over 200.000 kroner. Men det er dog alt fra de helt billige traktorer, der handles til skrotprisen, til de dyrere brugte traktorer, der bliver handlet online.

- De to dyreste traktorer i første kvartal er begge solgt til en hammerslagspris på 435.000 kroner. Det var en Case Puma og en John Deere, der begge var i rigtig god stand. Men også nogle af de ældre modeller opnår imponerende høje hammerslag, blandt andet blev en Volvo BM 814 handlet til 202.000 kroner. De er blevet enormt populære, forklarer Esben Hyllested.

Ny prisrekord for veterantraktor

Se også:

Ny prisrekord for veterantraktor

Også veterantraktorer tiltrækker stor interesse, når de er på auktion på Klaravik. De er nemlig populære samlerobjekter både herhjemme og i udlandet. Klaraviks svenske søsterselskab havde for nylig en Bison 470 veterantraktor under hammeren. En dansk traktorsamler vandt auktionen, der samtidig satte ny prisrekord på 140.000 danske kroner for modellen.

Hos Klaravik forventer man, at tendensen fortsætter, og at stadig flere landbrugsmaskiner vil finde vej til virksomhedens netauktioner.