Dansk Maskincenter afleverer Steen Olesen til Ølgod Maskinforretning - og Claydon følger med.

I 2016 købte Svend Aage Jensen og Kurt Eg fra Brørup Traktor- & Maskincenter ApS Ølgod Maskinforretning og har siden drevet den som en selvstændig enhed med lokal ledelse af salg og service. Nu udvider man ejerkredsen med Steen Olesen, der samtidigt er ansat som sælger og daglig leder af forretningen.

I samme forbindelse overtager maskinforretningen importen af Claydon.

Det skriver Ølgod Maskinforretning i en pressemeddelelse. Videre hedder det:

Steen Olesen kendes blandt mange landmænd som Steen "Claydon" Olesen, for han er uden tvivl den dansker, der ved mest om Claydons produktprogram og alle de muligheder redskaberne giver for billigt at etablere en ny afgrøde uden at forstyrre jorden mere end højst nødvendigt.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Siden 2014 er der vel solgt cirka 50 af de robuste gule redskaber, og Steens navn står på langt de fleste slutsedler. Det er ikke så underligt, for det var Steen, der oprindeligt fik importen op at stå, da en landmand bad ham finde ud af at købe en tandsåmaskine fra Claydon hjem fra England.

Det var sådan importen kom til Rimmerhus Maskinforretning, hvor han arbejdede dengang.

Åbne for ideen

Derfor kommer det heller ikke bag på branchefolk, at Claydon nu følger efter Steen.

- Claydon foreslog selv at følge med, da de hørte om mit jobskifte. Dansk Maskincenter var åbne for ideen og ja, så er der i grunden ikke meget mere at sige om den sag, fortæller Steen Olesen.

Ølgod Maskinforretning har samtidigt købt alle lagermaskiner og reservedele af Dansk Maskincenter, så udover fakturaadressen og telefonnummeret til Steen kommer kunderne ikke til at mærke meget til skiftet.

Princippet i en Claydon no-till såmaskine er enkel. Først kommer en gruppetand og løsner jorden og laver en rille i jorden til at dræne. Derefter kommer en gåsefodstand og løfter jorden op samtidigt med, at der bliver blæst frø ind under. Til slut bliver rillen dækket med rivetænder eller en fjedrende paddel. Resten er et spørgsmål om at anvende maskinen korrekt, og det hjælper Steen Olesen gerne kunderne med at lære.

Nye udfordringer

Steen Olesen kommer fra en stilling som sælger hos Dansk Maskincenter og har tidligere arbejdet for Tobico i Skjern, der nu hedder Skjern Maskinforretning.

Svend Aage Jensen fra Brørup Traktor- & Maskinforretning er glad for at kunne byde Steen Olesen velkommen som partner og daglig leder af forretningen i Ølgod.

- Vi mener, det er rigtigt at have en daglig leder, der så at sige har hånden på kogepladen, begrunder Svend Aage Jensen den nye ejerstruktur.

- Samtidigt ønsker vi stabilitet omkring forretningen, og når Steen vælger at investere direkte i Ølgod Maskinforretning, har han samtidigt bekræftet, at han vil have forretningen til at blomstre.

- Der er et stort potentiale i Ølgod Maskinforretning. Områdets landmænd er driftige folk, og der er mange aktive maskinstationer, så når vi kan tilfredsstille begge kundegrupper med produkter til fair priser og kompetent service, kan det ikke gå helt galt, siger Steen Olesen.

Han kommer i øvrigt ikke til sit nye job med planer om at vende alt på hovedet.

- Ølgod Maskinforretning er en stabil forretning med dygtige medarbejdere, der er særdeles selvkørende, så nu skal jeg først og fremmest lære mine nye kolleger og de eksisterende kunder godt at kende. Så må vi se, hvad næste trin bliver, siger han.