Lyt til artiklen:

Claydon udvikler ny maskine på dansk baggrund

00:00
Hastighed: ???x
02:50

Abonnementsartikel

Engelske Claydon præsenterer til sæson 2021 en fire meter såmaskine i fast ramme på baggrund af dansk efterspørgsel og dansk prototype.

Claydon Strip-till såmaskiner har efterhånden fået godt fat i det danske marked med både de bugserede Hybrid T-modeller og de liftophængte Hybrid M-modeller. Men man har efterspurgt en bestemt maskine-type på især det danske marked, som resten af det vestlige Europa ikke rigtigt har været interesseret i: En fire meter Claydon såmaskine i fast-ramme til liften.

- Claydon i England har ikke rigtig været interesseret i en maskine med fire meter fast-ramme, da den ikke kan sælges i eksempelvis England, Tyskland, Frankrig og en række andre lande. Men i Danmark og i flere østeuropæiske lande, er en fire meter maskine i fast-ramme en ret interessant løsning, da man dels holder omkostningerne nede, ved at undgå hydraulisk opklap, og dels får nogle af de samme fordele, som er tilgengælgelig på den tre meter maskine i fast ramme, fortæller Steen Olesen, som er salgschef for Claydon i Danmark hos Brørup Traktor- og Maskincenter, som har den danske import af Claydon.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men da Steen Olesen for et par år siden solgte en Claydon tre meter maskine til en bedrift i det østjyske, gik der ikke længe, inden man forsøgte at udvide den tre meter maskine, med en halv meter ekstra arbejdsbredde i hver side, og dermed kom op på den eftertragtede fire meter løsning.

- Det lykkes helt perfekt for den østjyske bedrift, og det er faktisk gået så godt, at Claydon, på baggrund af den danske prototype, nu har besluttet sig for at tilbyde den fire meter Hybrid M-model til salg i blandt andet Danmark og i flere østeuropæiske lande.

rich-media-2
Steen Olesen fortæller, at man med den fire meter maskine i fast ramme får de samme enkelte løsninger, som findes på den tre meter version. Foto: Claydon.

Enkelt maskine

Steen Olesen fortæller, at man med den fire meter maskine i fast ramme får de samme enkelte løsninger, som findes på den tre meter version:

- Det betyder blandt andet, at vi har den 2.150 liter såkasse monteret oven på rammen, og ikke behøver en kompliceret fronttank-løsning. Desuden har vi samme tand-afstand, som på den tre meter version.

Han fortæller, at så-kassen kan deles 50/50 med korn og gødning, eller benyttes hundred procent til korn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har mulighed for placering af gødning som sammensåning, eller under udsæden, eller begge steder. Desuden er der også mulighed for køre med gradueret tildeling udfra tildelingsfiler, påpeger Steen Olesen.

Han fortæller, at tand-afstanden på maskinen er 30 centimeter mellem de 13 tænder, og selvom det måske lyder af meget, er afstanden mellem korn-rækkerne knap så voldsom:

- Såskærerne sår kornet med 15 til 17 centimeters afstand mellem så-rækkerne.

Den første fire meter Claydon i med fast ramme kommer hjem i begyndelsen af 2021, og skal i foråret så et par hundred hektar på en dansk bedrift.

- Jeg ser frem til at få maskinen hjem, og er sikker på, at den vil falde i god jord hos flere danske bedrifter, fortæller Steen Olesen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-6
Den første fire meter Claydon såmaskine kommer til Danmark i begyndelsen af 2021. Foto: Claydon.