Continental samarbejder med Claas omkring sensorer i mejetærskerens remme, der kan forudsige, hvornår et brud vil ske.

På Agritechnica 2019 vil Continental og Claas vise fremtidens rem-løsning.

På en mejetærsker har de to producenter af henholdsvis sensor og landbrugsmaskiner kørt med integeret sensorer i mejetærskerens remme.

Continental fortæller, at man på den måde hele tiden kan overvåge slidtagen i remmene, og på den måde forud sige, hvornår der vil komme et brud.

På den måde kan man udskifte remmen inden den går i stykker, og dermed undgå driftsstop i løbet af sæsonen.

rich-media-1
Sammen med Claas har Continental testet sensor-teknologi i mejetærsker-remme, som gør det muligt at opdage brud, før det sker, og dermed undgå nedbrud under høstarbejdet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Udsyn rundt om maskinen

ProViu 360 generation 2 kalder Continental et overvågningssystem til mejetærskere, hvor vi i dag allerede ser den første generation af systemet i brug hos flere producenter.

Systemet gør det muligt at samle ét billede af eksempelvis en mejetærsker, i fugleperspektiv, og ved hjælp af små kamera'er rundt om maskinen, samles alle deres billeder i ét billede, så man føler, det hele ses fra oven.

rich-media-2
Continental ProViu 360 systemet kender vi fra flere producenter - her i en Ideal mejetærsker. Foto: Morten Damsgaard.

Continental fortæller, at ProViu 360 generation 2 vil komme på markedet allerede i 2020, og bliver systemet mere og mere intelligent. Systemet vil først og fremmest komme i HD-kvalitet på en touch-skærm, og på sigt vil man kunne tilføje yderligere data til teknologien. Ifølge Continental kan det blive informationer som data på maskinen i form af eksempelvis dæktryk eller forhindringer omkring maskinen. Forhindringer vil fremhæves med en anden farve, for at advarer chaufføren.