Lyt til artiklen:

Danske Halmleverandører opfordrer til at afvente svar på tro og love-erklæring

00:00
Hastighed: ???x
01:46

Danske Halmleverandører opfordrer alle halmleverandører med flerårige kontrakter med Fjernvarme Fyn (Fynsværket) og AffaldVarme Aarhus (Lisbjergværket), til at vente med at svare på deres seneste henvendelse, hvor de beder om Tro og Love-erklæring, til de flerårige eksisterende kontrakter.

Det skriver Danske Halmleverandører i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Formand Erik Engholm Poulsen udtaler:

- Danske Halmleverandører mener på ingen måde det er forklaret i henvendelsen, hvad det er vi som leverandører skriver under på. Der mangler en præcisering af det krav værkerne stiller til os som halmleverandører. Derfor kan jeg ikke opfordre til at skrive under på den Tro og Love-erklæring endnu.

Danske Halmleverandører har henvendt sig til værkerne og har dialog med dem i de kommende dage.

- Vi håber at fortsætte den gode dialog vi almindeligvis har med værkerne, så vi kan finde fælles løsning, siger Erik Engholm Poulsen og fortsætter.

- Værkerne står overfor nye lovgivningsmæssige krav til deres brændsler fra 30. juni 2021, og vi står som leverandører til at være dem som praktisk skal sikre efterlevelse af de nye krav. Så vi er nødt til at have en tæt dialog om alle aspekter i denne fælles opgave.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Danske Halmleverandører og værkerne har gennem længere tid haft god dialog om de kommende lovgivningsmæssige krav. Alle i halmbranchen mærker frustrationen over manglende afklaring af reglernes udformning. Reglerne er krav fra EU's VEII-direktiv (direktiv om vedvarende energi), som er ved at blive implementeret i Danmark og de skal senest være gældende fra 30. juni 2021. Reglerne er i høring i disse dage med høringsfrist den 10. maj.