Fødevareminister Mogens Jensen opfordrer forbrugere til at købe mindre kød. De penge, man sparer, skal så bruges på bedre kød.

Vi skal spise mindre kød af hensyn til klimaet, og de penge man sparer, kan bruges til at købe kød med bedre dyrevelfærd, når der er kød på menuen.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Miljø- og Fødevareministeriet.

I en ny kampagne for det statslige dyrevelfærdsmærke, der skal vise, at dyrerne har haft det godt, opfordrer fødevareminister Mogens Jensen(S) derfor til, at man bruger de penge, man kan spare ved at købe mindre kød, til at købe det dyrere velfærdsmærkede kød.

- Vi skal spise mindre kød, og så kan flere forhåbentlig få råd til, at vi køber bedre, lidt dyrere kød. Jeg vil derfor opfordre til, at vi lader det komme dyrene til gode og køber kød med Det Statslige Dyrevelfærdsmærke. Jo flere hjerter, jo bedre har dyrene haft det, siger Mogens Jensen i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Med Dyrevelfærdsmærket kan forbrugerne for en merpris give dyrene et bedre liv, står der i pressemeddelelsen. Kampagnen skal øge danskernes kendskab til mærket og være med til at fortælle, hvor meget mere dyrevelfærd de og dyrene får for pengene.

Ministeren har derudover en opskrift til, hvordan alle kan være med til at spise mere klimavenligt - uanset budget. Tidligere på sommeren præsenterede han sammen med klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen, 22 klimavenlige madtips.

- Vi ved, at klimaaftrykket på kød er højt særligt på nogle kødtyper, og vi skal ændre vores madvaner i en mere klimavenlig retning. Hvis vi er mange, der ændrer lidt i vores madvaner, så kan vi gøre en stor forskel, siger Mogens Jensen