Italiensk landbrug mangler hænder. Med en utraditionel manøvre har italienske landmænd chartret et fly med marokkansk arbejdskraft.

Landbruget i Italien er afhængig af udenlandsk arbejdskraft. Det anslås, at cirka 370.000 sæsonarbejdere er beskæftiget i erhvervet. Disse mennesker har befundet sig uden for Italien, siden corona-krisen lukkedede grænserne.

Det betyder, at italienske landmænd nu mangler flere hundrede tusinde hænder. Det skriver dr.dk, som har talt med Stefano Fabrizi. Han er hovedmanden bag en utraditionel manøvre. Som direktør for landbrugsorganisationen Confagricoltura har han løst et presserende problem med manglende hænder ved at chartre et fly og fragte 124 marokkanere ind i landet.

Til DR-Nyhederne siger han, at flere er på vej, og at man er ved at arrangere et skib fra Marokko. "Der kan ikke være mange mennesker ombord på et fly - men på et skib taler vi flere tusinde. Det vil gøre en forskel", siger Stefano Fabrizi til mediet.

20.000 ansøgninger

Corona-krisen lukkede mange italienske arbejdspladser og skabte stor arbejdsløshed. Det har fået mange arbejdsløse italienere til at søge arbejde i landbruget. Faktisk fik branchen omkring 20.000 ansøgninger fra ledige personer uden for landbruget, men de håbefulde ansøgere var hverken klar over eller forberedt på, hvad der ventede dem.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Stefano Fabrizi fortæller, at italienerne ikke længere er vante til denne type arbejde. Mange dukkede slet ikke op, og dem der gjorde, blev ikke så længe efter at de fandt ud af, at arbejdet går ud på at betjene avancerede maskiner og redskaber foruden at arbejde hårdt og længe i den bagende sol.