Veganerpartiet har samlet over to tredjedele af de nødvendige vælgererklæringer.

Selv under corona-pandemien skal der samles vælgererklæringer, hvis man gerne vil stille op i Folketingsdebatten. Veganerpartiet har nu samlet over 2/3 af de nødvendige vælgererklæringer, skriver Veganerpartiet i en pressemeddelelse.

- Vi begynder at tælle ned nu, og det er enormt opløftende. Det er kun kort tid siden, vi var halvvejs - jeg er glad for, at der er så mange der vil støtte vores dagsorden, udtaler Veganerpartiets forperson Michael Monberg.

Den 12. marts udsendte Veganerpartiet en pressemeddelelse om stop af alt indsamling på gaden. Partiet har dog siden Dronningens og Mette Frederiksens taler til befolkningen i tirsdags i gennemsnit samlet 296 støtteerklæringer om dagen gennem sociale medier og gennem frivillige kræfter, der er kommet til tasterne.

- Siden vi ikke længere kan gå på gaden, har vi måtte gentænke de måder, vi kan samle de sidste vælgererklæringer. Vi mødes mange frivillige hver dag online og samler vælgererklæringer ved at skrive til venner og bekendte. Det har vist sig enormt effektivt. Det er desuden vigtigt at opretholde forbindelsen til hinanden, nu hvor vi ikke kan gå ud så ofte og holde arrangementer, fortæller kommunikations- og presseansvarlig, Lars Corvinius Olesen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Partiets dagsorden

Ifølge Veganerpartiet selv, er det det eneste parti, hvis grundlæggende princip er at tjene alle arter - mennesker såvel som andre dyr. Den største udfordring, vi står over for i dag, er at holde planeten bæredygtig for fremtidige generationer. Veganerpartiets vision bygger på to ideologier: veganisme og økocentrisme. Veganismens etiske fundament handler om, så vidt det er praktisk muligt at undgå at skade andre. Økocentrismen sætter økosystemerne i centrum for vores politiske beslutninger frem for mennesket alene, skriver Veganerpartiet i pressemeddelelsen.

- Der er brug for nye politiske ideologier i dansk politik. Socialisme og liberalisme handler som udgangspunkt kun om mennesker og deres færden. Der er brug for at tage hensyn til dyr, økosystemer og naturen omkring os - og det kræver et andet perspektiv, siger Veganerpartiets politiske ordfører Lisel Vad Olsson.

Ifølge de sidste officielle tal fra Social- og Indenrigsministeriet den 2. marts har Veganerpartiet samlet 12.693 godkendte vælgererklæringer. Partiet kan dog selv følge med i tallene online, som viser, at de siden da har samlet over 850 vælgererklæringer og med 13.545 godkendte vælgererklæringer, dermed har samlet over to tredjedele. De holder prognosen med at samle over 1000 vælgererklæringer om måneden, skriver partiet i pressemeddelelsen.