Fødevarestyrelsen har lavet en ny strategi. Missionen er at arbejde for en mere bæredygtig fødevareproduktion med fokus på sunde dyr og mennesker. Det er nødvendigt, for at vi kan nå regeringens klimamål.

Samfundet står i dag med en række udfordringer i forhold til den måde, vi lever og forbruger på. Alene på fødevareområdet står landbruget og fødevareproduktionen for cirka 20 procent af udledningen af drivhusgasser, skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Mange steder gør landmænd og fødevarevirksomheder en indsats for at producere mere bæredygtigt. Men Danmark skal blive endnu bedre, hvis vi skal nå regeringens klimamål om at reducere drivhusgasserne med 70 procent i 2030.

Derfor er Fødevarestyrelsen i gang med at udrulle en ny strategi. Mission er at arbejde for en bæredygtig fødevareproduktion, som fortsat har fokus på sunde dyr og mennesker:

- For fem år siden var miljø- og klimaområdet noget, som andre tog sig af. Sådan kan vi ikke se på det nu. Vi står i dag med en række udfordringer, som Fødevarestyrelsen - og vi alle - er nødt til at forholde os til. Vores nye mål skal være med til at sikre, at Danmark bliver foregangsland, når det kommer til at producere bæredygtige fødevarer, siger Fødevarestyrelsens direktør Esben Egede Rasmussen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Han håber, at så mange som muligt vil tage del i arbejdet. Styrelsen får nemlig brug for at samarbejde med virksomheder, organisationer og forskere. Fødevarestyrelsen får også brug for dygtige medarbejdere, der har lyst til at arbejde for føden og gøre en forskel.