På tirsdag 5. november tages første spadestik til et nyt, stort biogasanlæg i Kliplev. Anlæget bliver et af Danmarks største.

Byggeriet af et biogasanlæg i Kliplev begynder officielt tirsdag 5. november.

Anlægget bliver et af Danmarks største, og det vil producere 38 millioner kubikmeter grøn gas om året - til gavn for både landmænd og klima. Sustainable Bio Solutions (SBS) står bag byggeriet, og bestyrelsesmedlem Greg Eliason (USA) samt Nick Hexter (UK) deltager i første spadestik.

Det glæder Aabenraa Kommunes borgmester, Thomas Andresen, at der nu foretages første spadestik i Kliplev.

- Det er altid en stor dag, når nye virksomheder kommer til Aabenraa Kommune. Et biogasanlæg er et godt skridt på vejen mod en mere bæredygtig dagsorden, og det er noget, vi prioriterer i Aabenraa Kommune. Derfor er jeg særligt glad for, at man nu er så langt i projektfasen, at der kan tages første spadestik, siger han.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Bæredygtighed

- Jeg ser det som en gevinst, at bæredygtigheden er i højsædet. Både for klimaet og landmændene. Et bæredygtigt projekt er altid en god idé, men det er en særlig god ide, når det giver noget igen. Et biogasanlæg medvirker til den cirkulære økonomi og en bæredygtig genanvendelse. Samtidig er placeringen i Kliplev optimal, da det er tæt på både motorvej og industriområde. Placeringen er ikke tilfældig, da vi for år tilbage udlagde arealet til blandt andet netop biogas.

Glad for opbakning

I SBS er vi glade for den store lokale opbakning og det tætte samarbejde med SBS Kliplev Leverandørforening, hvilket har ført til den første række af underskrevne gylle- og dybstrøelses-aftaler, siger Lars Byberg.

- Grundlaget for et godt biogasprojekt er langsigtede partnerskaber, der bygges på gensidig forståelse og løbende tilpasning til projekt- og samfundsudviklingen.

- Vi glæder os meget over, at samarbejdet har ført til, at der nu er indgået så mange aftaler, at spaden sættes i jorden, og Bigadan kan begynde byggeriet.

- Der er stadig brug for flere økologiske og konventionell husdyrgødningsaftaler, så alle interesserede leverandører er velkomne, siger Lars Byberg, projektdirektør i Sustainable Bio Solutions.