Landbrugsorganisationer bør forsvare landbrugsproduktion, ikke være med til at afvikle den, lyder det fra formand Flemming Fuglede Jørgensen.

Bæredygtigt Landbrugs formand Flemming Fuglede Jørgensen er modstander af, men ikke overrasket over de radikales forslag om at udtage en tredjedel af dansk landbrugsjord.

Han er til gengæld decideret chokeret over, at Landbrug & Fødevarer omfavner udspillet.

- Det må være en landbrugsorganisations rolle at forsvare dansk landbrugsproduktion, ikke at være med til at afvikle den. Jeg er virkelig målløs, siger Flemming Fuglede Jørgensen.

Han reagerer dermed på L&F-direktør Anne Arhnungs udmeldinger om, at "jeg er glad for, at Radikale Venstre nu prioriterer midler til jordudtagning, sådan som vi netop foreslog det sammen med Danmarks Naturfredningsforening tilbage i februar måned, nu er forslaget på bordet i finanslovsforhandlingerne, hvilket er rigtig godt". L&F-direktøren glæder sig over, at politikerne har lyttet til det fælles udspil fra L&F samt DN: "I dansk landbrug er vi klar til at handle, og jeg håber, at der kan samle sig et politisk flertal bag forslaget, så der kan komme gang i jordudtagningen", siger Anne Arhnung.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Flemming Fuglede Jørgensen understreger, at Bæredygtigt Landbrug på ingen måde er modstander af udtagning af lavbundsjorde - men at det er decideret skrupskørt at rose et radikalt forslag om at udtage en tredjedel af den danske landbrugsjord:

- Vi har den bedste jord og det bedste klima her til lands og skal naturligvis producere fødevarer i stor stil og på et så stort areal som overhovedet muligt. At ride med på det radikale forslag er hul i hovedet og risikerer jo desværre at give omverdenen et indtryk af, at det her er dansk landbrugs holdning, lyder det fra Bæredygtigt Landbrugs formand.

- Vi har en forpligtigelse til at producere så mange fødevarer som overhovedet muligt her til lands. I øvrigt gavner det hverken miljøet eller klimaet en tøddel, hvis man udtager andet end lavbundsjordene, tilføjer Flemming Fuglede Jørgensen.