Ifølge De Radikale skal en tredjedel af den danske landbrugsjord omlægges til skov og natur.

Inden 2050 vil De Radikale udtage en tredjedel af det nuværende landbrugsareal i Danmark, skriver TV2.dk

De Radikale ønsker, at arbejdet sættes i gang allerede nu og kommer på finansloven.

- Landbruget er en af de største problemer, vi har i forhold til at løse klimaproblemerne. Og noget af det, der virkelig virker, er at tage jord ud af drift, især de sårbare jorde. Og det skal vi bare i gang med nu, fortæller Ida Auken, De Radikales klimaordfører, til TV2.

- Vi kan ikke gå og vente på, at vi først skal have en klimalov og en klimahandlingsplan. Derfor vil vi sætte en milliard af allerede næste år til at få købt jorde op og udtage dem, siger Ida Auken.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Hun understreger, at udtagningen af landbrugsjord skal ske via frivillighedens vej. Derfor er der ingen landmænd, som ifølge De Radikales plan bliver tvunget til at afgive jord.

De Radikale vil have den finansielle sektor til at betale den milliard, som initiativet vil koste i 2020. Det skal ske ved at forhøje selskabsskatten for den finansielle sektor, skriver TV2.dk.

- Cirka en milliard er, hvad der skal bruges om året i en længere årrække. Og derfor er det her en måde at betale regningen for næste år for derefter at tage en milliard ud af EU's landbrugsstøtte. Det kan man fra 2021 og frem, siger Ida Auken.

De Radikale fremlægger mandag sit forslag til en finanslov for 2020.