Afgrødekommentar: I dag kommer de første endelige estimater for udbytte på majs fra Pro Farmers Crop Tour.

De umiddelbare udmeldinger for udbytterne på den amerikanske majs indikerer ikke, at Pro Farmer Crop Tours (PFCT) estimater for majsen, er langt fra de forventninger som Nass havde til de amerikanske udbytter i forbindelse med deres seneste udmelding for et par uger siden. PFCT kan således ikke bekræfte den skepsis, der har været til stede hos enkelte markedsdeltagere, i forhold til de ekstraordinært store udbytter, som forventes at skulle høstes i år, skriver Jyske Markets.

Den amerikanske majs handlede stort set også sidelæns igennem hele gårsdagens session. Det er dog vigtigt at understrege, at de endelige forventninger til udbytterne fra PFCT, på baggrund af den seneste uges ture i forskellige marker hen over majsbæltet, først bliver offentliggjort i morgen.

Hvede

Den europæiske hvede fangede lidt momentum i gårsdagens handel. Stigningen skal ses i lyset af, at markedet har været presset pænt i bund, og en positiv udmelding for det amerikanske salg af afgrøder, som blev offentliggjort i går.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Seneste opdatering på amerikansk eksport bød på 15 millioner Bushels majs, 30 millioner Bushels sojabønner og 22 millioner Bushels hvede. For sojabønner og majs var det som analytikerne havde forventet, mens de 22 millioner bushels hvede kom som en mindre overraskelse. Amerikanske majseksport er stadigvæk presset af billige Sydamerikanske varer, og er nu faldet med 56 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Niveauet for den samlede amerikanske hvedeeksport i denne sæson er således 22 procent højere end det var tilfældet samme tidspunkt sidste år. Kombineret med, at det ugentlige salg af amerikansk hvede overraskede markedet på den positive side, så blev der købt lidt op i den amerikanske hvede, som steg med lille procent ovenpå nyheden. Salget lå også pænt over analytikernes højeste estimater.

Positivt, og lå pænt over analytikernes højeste estimater. På sojabønner ligger salget 42 procent lavere end samme periode sidste år.