Tidligere minister og nuværende politisk ordfører for Socialdemokratiet, Nicolai Wammen, var mandag på besøg på Møllerup Gods, hvor han fik fremvist virksomhedens produktion af hamp og afsætningen af produktionen.

Siden 2015 har Møllerup Gods dyrket hamp , og det har udviklet sig til adskillelige afsætningskanaler. Hele historien omkring godset og særligt produktionen og afsætningen af hamp blev vist frem for Nicolai Wammen, som er politisk ordfører for Socialdemokratiet.

Han var inviteret af Landbrug&Fødervarer, der ønskede at sætte fokus på en anderledes afgrøde, samt de benspænd, som blandt andet Møllerup Gods møder.

På Møllerup Gods viste ejere og ægtepar Stig og Anne Sophie Gamborg frem og fortalte om godsets lange historie fra 1286 til nu. Siden 2002 har ægteparret stået for driften af stedet, som huser 500 hektar jord, hvoraf 385 er planteavl. Af dem er ca 150-200 hektar med hampproduktion. Dertil lejer godset sig til på omkringliggende jorde så hampproduktionen alt foregår på små 600 hektar.

I Stig og Anne Sophie Gamborgs tid har de vækstet landbrugsproduktionen med det tredoblet. Afsætningen af hampproduktionen foregår i forskellige nicher inden for medicin, fødevarer og kosmetik samt isolering.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

På fødevareproduktionen forventer virksomheden en omsætning på syv millioner kroner. Godset er dog også gået sammen med et canadisk firma i en konstruktion omkring produktionen af medicinsk cannabis. Det foregår i et drivhus på Fyn, som rummer 2,6 hektar. Her forventes det ,at man omsætter for 1,6 milliarder kroner i år.

Nicolai Wammen spurgte interesseret ind til produktionen på Møllerup Gods, som han var meget fascineret af og roste stedets innovative ånd og evne til at opdyrke nye forretningsområder. Ligesom han lyttede til de problemstillinger, som lovgivning og regler spænder ben for.

Han lyttede blandt andet til, at Møllerup God oplever problemer i forhold til at søge midler til dette sagde han.

-Vi skal blandt andet se på EU-regler, som bør være mere fleksible for at få del i støtte til udvikling, og vi bør se på moderne tiltag, som kan skabe vækst og arbejdspladser i EU, sagde Wammen, inden han satte kursen videre.

På Maskinbladet.dk kan du senere på dagen se en videoreportage fra formiddagen.