Amazone introducerede på Sima et nyt system, der automatisk optimerer bomhøjden på sprøjterne i forhold til de valgte dyser.

Maskinbladet, Sima

Amazone AmaSelect, hvor føreren fra kabinen kan vælge imellem fire forskellige dyser, og hvor sprøjten automatisk lukker af på dyseniveau ved kiler og foragre, har nogle år på bagen. Systemet består af en dyseholde med fire dyser, som kontrolleres elektronisk. De fire dyser kan enten være monteret som en kompakt enhed, eller hvor to af dyserne monteres på en lille arm, som får dyserne til at sidde med en afstand på 25 centimeter.

Når der arbejdes med sprøjten på automatik, vælger systemet automatisk de dyser, som passer bedst til opgaven og til den aktuelle hastighed. For at holde en konstant dråbestørrelse, skifter AmaSelect automatisk til større dyser, når hastigheden øges.

Holder den ideelle højde

Anvendes der dyser med en spredevinkel på 110º og en afstand på 50 centimeter imellem dyserne, opnås der ved en bomhøjde på 57 centimeter en firedobbelt dækning af afgrøden.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Monteres der i stedet dyser med en spredebredde på 80º, og afstanden halveres til 25 centimeter, er den optimale bomhøjde derimod 45 centimeter. Med Amazone HightSelect optimerer sprøjten automatisk bomhøjden, når der skiftes imellem de forskellige dyser og dyser monteret med forskelig afstand. Føreren kan derfor uden problemer ændre fremkørselshastigheden, uden at skulle tænke på hverken dysevalg eller højdeindstilling af sprøjtebommen. Alle korrektioner klares af AmaSelect og af de nye system, HeightSelect, forklarer Michael Mersmann, Amazone.