Maskinbladet, Agritechnica

Næste år kan Zetor fejre 70 års jubilæum og samtidigt fejre en produktion af traktorer på mere en 1,2 millioner enheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På Agritechnica løftede Zetor sløret for et helt nyt design, som kommer til at præge hele traktor-serien fra 50 til 200 hestekræfter.

På nuværende tidspunkt er Zetors største traktor den nye Crystal, som blev præsenteret midt på året, men Zetor fortalte i dag på et pressemøde på Agritechnica, at producenten i nær fremtid vil komme over 200 hestekræfter i et helt nyt design.

Det bliver italiske Pininfarina, som står for designet, og på Agritechnica viser Zetor en prototype på et design til traktorerne, som de forventer vil komme til at præge traktorprogrammet i fremtiden.

Også mindre modeller

I den anden ende af produktspektret er der nyt i form af prototypen for en ny modelserie af mindre traktorer. Prototypen er udstyret med en tre-cylindret motor, der leverer 49 hestekræfter og vil få en mekanisk gearkasse med fuld synkronisering, otte gear frem og otte bak og en maksimal hastighed på 30 kilometer i timen.

Den nye modelserie er beregnet til hobby- og fritidslandbrug.