Köckerling optimerer Vector med detaljer som gør stubharven klar til fremtiden.

Maskinbladet, Agritechnica

På Köckerlings velkendte Vector-harve, vises der flere nyheder på Agritechnica. Den tyske producent af såteknik og jordbearbejdningsredskaber viser muligheden for hydraulisk stenudløser på Vector-harven.

- Vi går fra et udløsertryk på 520 kg til 700 kg, når vi går fra fjedre til hydraulisk udløser, fortæller Mikael Nielsen, salgschef for Köckerling i Danmark.

Han fremhæver også fordelen, at systemet kan tilpasses forholdene fra mark til mark.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Desuden har de hydrauliske stempler fire centimeter længere stempelgang, som giver væsentligt længere frigang ved tanden, når en sten skal passers.

Se dybden fra kabinen

Köckerling viser også en smart lille detalje med et display, som kan vise den aktuelle dybde på harven.

- I stedet for at vende sig om i stedet og se ud på en skala, så kan det foregå i kabinen, hvor et lille display viser, hvilken dybde harven arbejder i. Ved hjælp af sensor på de hydrauliske dybdehjul forrest på harven, kan displayet vise den nøjagtige dybde, også når den ændres hydraulisk.

Mikael Nielsen fortæller også, at systemet skal kaliberes ved skift af jordtyper, og det gøres på god gammeldags maner, hvor man måler den faktiske dybde, og derefter taster det ind i displayet, så den har et forholdstal at arbejde videre udfra.

Løsning er ret spændende, da det i princippet gør Köckerling i standen til i fremtiden at arbejde med data fra computerer, som kan fortælle om den helt korrekte arbejdsdybde, afhængig af, hvor man kører på marken i forhold til den nøjagtige sammensætning af jordtyper.